Urmareste-ne

Archive

Cum poti pierde toti banii la pariuri daca nu esti atent

Alin Miu. Un parior bun stie sa gaseasca informatia si sa o asimilieze. In randurile ce urmeaza iti voi prezenta un singur exemplu care iti va demonstra cat de important este sa cunosti detaliile inainte de a paria. Daca nu faci acest lucru, vei avea noroc o data, de doua ori poate, dar, pe termen lung, vin problemele. 

Psihologul Daniel Kahneman, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, ne spune ca omul are doua sisteme: Sistemul 1 (gandirea intuitiva, executata in cateva fractiuni de secunda), respectiv Sistemul 2 (gandirea analitica, care solicita efort, insa ofera rezultate mult mai bune). Desigur, multe dintre alegerile noastre sunt executate de primul sistem, inclusiv atunci cand pariem.

Sa luam cel mai recent exemplu. Cat de sigur erai  ca Tara Galilor va marca daca ai fi vazut intrebarea de mai jos inainte de meci? Cel mai probabil, multi pariori aveau incredere mare ca galezii vor inscrie, venindu-le in minte rapid imagini cu prestatiile acestora din meciurile anterioare sau cu jocurile mai putin bune ale portughezilor.

Inscrie Tara Galilor cu Portugalia?

Cei care au analizat un pic meciul au observat ca Ramsey lipseste, astfel ca increderea le-a scazut, insa nu cu mult.

Inscrie Tara Galilor cu Portugalia, tinand cont ca Aaron Ramsey este suspendat?

Analizand si mai departe, puteam observa ca Ramsey nu este un jucator bun al galezilor doar prin nume, ci si prin cifre. Singurul care avea peste 200 de pase reusite la acest turneu.

Inscrie Tara Galilor cu Portugalia, tinand cont ca Aaron Ramsey, singurul jucator din lot cu peste 200 de pase reusite si patru assist-uri oferite, este suspendat?

Mai departe, daca am fi cautat, aveam la dispozitie si informatia conform careia Tara Galilor nu marcase ultima oara tot intr-un meci fara starul lui Arsenal pe teren.

Inscrie Tara Galilor cu Portugalia, tinand cont ca Aaron Ramsey, singurul jucator din lot cu peste 200 de pase reusite si patru assist-uri oferite la EURO 2016, este suspendat, iar ultima oara cand galezii n-au inscris s-a intamplat tot intr-un meci fara el pe teren?

Privind si cifrele celui care i-a luat locul, atunci ne-am fi dat seama ca galezii vor avea probleme atat in mentinerea posesiei, cat si pe contraatac, unde Ramsey ar fi trebuit sa-i lanseze pe Bale si Robson-Kanu.

Inscrie Tara Galilor cu Portugalia, tinand cont ca Aaron Ramsey, singurul jucator din lot cu peste 200 de pase reusite si patru assist-uri oferite la EURO 2016, este suspendat, iar cel care ii va lua locul in postura de coordonator de joc a evoluat doar 26 de minute la acest turneu final si nu face fata la un asemenea nivel?

Punandu-ti intrebarea corecta, vei observa ca increderea ta in pariurile pe care le efectuezi va fi redusa cu 30-40%, ceea ce este bine, paradoxal. Mai bine sa stii decat sa crezi.

SFATUL MEU
Analizeaza macar doua minute pe ceas fiecare meci pe care il pui pe bilet, nu te baza pe ceea ce-ti amintesti, pentru ca, de multe ori, este impresia gresita. Nu inseamna ca vei fi sigur de castig daca faci asta, dar macar iti maresti sansele.

Facebook: ponturialinmiu

betmag.ro iti multumeste pentru timpul acordat si iti ureaza o zi inspirata!

Apasa aici pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Promotii