Urmareste-ne

Agentii Autorizate

Fără surprize la Spa-Francorchamps. Oscar Williams a obținut cel mai bun timp în precalificările etapei a șaptea din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și Betano, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online, au oficializat parteneriatul pentru prima ediție a Campionatului Național Digital pe Circuit. Sim Racingul a devenit campionat oficial, în premieră în România, sub egida FRAS, sub denumirea Campionatul Național Digital pe Circuit Betano (CNDR Betano). Acesta este singurul eveniment de sport/esport care are loc în direct pe piața actuală din România.

Galezul Oscar Williams confirmă din nou

Galezul Oscar Williams a reușit cel mai bun timp în precalificările penultimei etape din Campionatul Național Digital de Circuit Betano, de pe circuitul Spa-Francorchamps, iar pe grila de start de vineri seară va fi prezent și pilotul de viteză în coastă, Dani Oțil.

Cu patru victorii din tot atâtea runde în care a concurat, campionul din sim racing a confirmat și pe Spa-Francorchamps, cu un timp de 2:17.763. Pilotul de la CRG Racing România a fost urmat în acest top al precalificărilor de coechipierul său Maximilian Junger, la numai 49 de miimi.

Emanuel Gaczella, campion în sim racing în 2013 în cadrul Formula Challenge, a completat podiumul dinaintea etapei. Pe locul 8 în topul general, având însă două absențe, Gaczella a terminat traseul de concurs la numai 0.292 secunde în spatele lui Williams.

Dragoș Simion, liderul clasamentului general, a obținut abia al patrulea timp

Dragoș Simion, liderul la zi al Campionatului Național Digital de Circuit Betano, a înregistrat al patrulea timp din precalificări. Pilotul de la Willi Motorsport este obligat să câștige vineri seară pentru a nu pierde fotoliul pe care s-a instalat încă din etapa a doua.

Leo Borlovan, unul dintre pretendenții la titlu, are doar al 15-lea timp pe Spa-Francorchamps, dar speră să recupereze în calificările care vor debuta de la ora 22:30 în direct pe canalul de YouTube al FRAS. Cele două manșe ale Diviziei A sunt programate începând cu ora 23:00 în direct pe postul de televiziune Pro X.

Tot printre cei 30 care vor fi prezenți în cursa primei divizii se numără și Dani Oțil, pilotul care a impresionat anul trecut la etapele de super rally și viteză în coastă. Beneficiar al unui wild card, acesta își va face debutul în sim racing cu această ocazie.

În prefața Diviziei A se vor desfășura cele două manșe ale cursei suport, acolo unde va fi prezent și Alex Mirea, liderul de la Clasa Racers, care a fost în această săptămână primul sub linia ultimului calificat. Tot acolo vor lua startul alți trei piloți de la viteză în coastă, Marian Andrei, Adi Iliescu și Emil Nestor.

Vezi AICI toate cotele oferite de Betano pentru cursa de la Imola din cadrul Campionatului Național Digital pe Circuit Betano

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano, etapa 7, Spa-Francorchamps. foto: www.fras.ro

Acțiunea se mută la Spa-Francorchamps. Programul ultimelor două curse din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano va avea un total de opt etape. Primele 6 s-au disputat deja pe circuitule de la Silverstone, Red Bull Ring, Nürburgring, Barcelona, Mugello și Imola, ultimele 2 sunt programate după cum urmează:

etapa 7, Spa-Francorchamps: 29 mai;

etapa 8, Motorpark Romania: 05 iunie.

Precalificările vor avea loc săptămânal, de duminică până joi la prânz, urmând ca în zilele de vineri să se desfășoare finalele între primii 30 de participanți, care au înregistrat timpii cei mai buni. A șaptea etapă va avea loc pe circuitul de la Spa-Francorchamps, vineri, 29 mai, de la ora 23:00, și va fi transmisă online live pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), dar și în direct pe postul de televiziune Pro X.

Și tu te poți întrece cu piloți de top!

În Campionatul Național Digital pe Circuit Betano se pot înscrie toți piloții licențiați FRAS pentru 2020, dar și persoanele nelicențiate. Acestea din urmă vor fi nevoite să se licențieze la Federație ca piloți digitali și să se înscrie în etape. Competiția se va desfășura de pe computer, iar pentru a participa, un utilizator are nevoie de Windows ca sistem de operare, de un simulator sau volan special pentru jocuri și de instalarea jocului Assetto Corsa.

Astfel, Campionatul Național Digital pe Circuit Betano devine locul în care fanii și piloții virtuali (gamerii) se pot duela cu protagoniștii din campionatele naționale de raliuri. Campionii care sunt deja piloți vor primi licențe gratuite în sezonul 2021 în campionatele de raliuri, iar licențiații digital vor primi cursuri de pilotaj și conducere defensivă în cadrul școlilor acreditate FRAS. Regulamentul oficial al Campionatului poate fi consultat pe site-ul oficial al FRAS.

+ posts

Promotii