Urmareste-ne

Archive

Finala US Open feminin: Emma Răducanu – Leylah Fernandez. Cine câştigă trofeul?

US Open 2021 propune o finală total surprinzătoare la feminin, între două jucătoare tineri, de sub 20 de ani. Emma Răducanu şi Leeylah Fernandez vor lupta, de la ora 23:00, pe terenul Arthur Ashe, pentru ultimul trofeu de Grand Slam al anului.

Emma Răducanu, venită din calificări

După ce a atras atenţia lumii tenisului la Wimbledon, Emma Răducanu (150 WTA) a aruncat toate previziunile în aer cu evoluţia sa de la US Open. Noul copil-minune al tenisului feminin, în vârstă de doar 18 ani, a început turneul în calificări şi îl va termina în marea finală.

Până acum, a avut cel mai lung parcurs până în ultimul act, fiind prima din istorie care reuşeşte să vină din calificări. Are nouă partide deja şi nu a cedat niciun set până acum. E drept, nu a prins nicio jucătoare din top 10, dar a trecut de Bencic (12 WTA) şi Sakkari (18 WTA).

Leylah Fernandez nu cedează niciodată

La 1,68 metri şi 19 ani, Leylah Fernandez (73 WTA) nu era nicidecum printre favorite. Iar traseul ei a fost unul greu chiar şi pentru o jucătoare din top 10. A trecut de Osaka, de Kerber, de Svitolina şi de Sabalenka. De fiecare dată a câştigat în decisiv, pentru că nu s-a lăsat dominată de numele aflate de partea cealaltă a fileului.

Cu o deplasare exemplară în teren, o defensivă de multe ori impenetrabilă şi cu winnere cu forehandul de stânga, micuţa canadiancă s-a căţărat până în finală.

Finala, simbol al globalizării

Dincolo de vârsta fragedă, cele două jucătoare mai au un lucru în comun. Ambele s-au născut în Canada. Răducanu are tată român, mamă chinezoaică, s-a născut în Canada şi reprezintă Marea Britanie. Fernandez are şi ea rădăcini asiatice, tot din partea mamei, o canadiancă de descendeţă filipineză. Tatăl e din Ecuador, astfel că ambele fete au sânge latino-asiatic şi evoluează pentru state din fostul Imperiu Britanic.

Răducanu, favorită la casele de pariuri

Românii, probabil, vor ţine cu Emma Răducanu, prin prisma faptului că îşi are originile la noi în ţară, cel puţin parţial. Dar interesant este că şi casele de pariuri o văd favorită, deşi e jucătoarea mai slab clasată.

Ne aşteptăm, însă, să piardă un prim set în acest turneu şi de aceea mizăm pe trei seturi în meci, la cotă 2,37.

Finala US Open feminin: Emma Răducanu - Leylah Fernandez

Finala US Open feminin: Emma Răducanu – Leylah Fernandez

Cum iei 2 BONUSURI în acelaș timp de la MAXBET

Deschide RAPID și UȘOR AICI un cont la MaxBet, casa de pariuri online numărul 1 pe bonusuri în România! Primești 50 RON bonus fără depunere la cazinou, iar apoi poți încasa la alegere 700 RON bonus la pariuri sportive sau 1.800 RON bonus la cazinou online. Ai totodată bonusuri săptămânale de 5.000 RON dacă ești client activ. Este cel mai tare brand de cazinou din țara noastră, dar beneficiezi de oferte grozave și la secțiunea de pariuri sportive.

Agenții autorizate