Urmareste-ne

Archive

Noua lege a pariurilor. Răspunsurile pe care românii trebuie să le afle

betmag.ro a stat recent de vorbă cu doamna Odeta Nestor, președintele ONJN, și domnul Tudor Simota, director general al Comisiei de Supraveghere și Control, din cadrul ONJN, încercând să afle cum pot fi ajutați românii care pariază. 

Îți prezentăm două dintre informațiile transmise de către cei doi de care orice parior român se va lovi la un moment dat.

PLĂTIREA IMPOZITULUI

Pariorii vor trebui să plătească impozitul pentru fiecare sumă retrasă care le ajunge în contul bancar. Spre exemplu, dacă vei retrage 1000 de lei, dar în urma taxelor reținute de operatori sau terți îți intră în contul bancar 950 de lei, plătești impozit pentru cei 950 de lei.

Din păcate, cei care pariază se vor confrunta cu o situație defavorabilă. Spre exemplu, dacă depui 1000 de lei, pierzi jumătate din sumă, iar ulterior vrei să retragi cei 500 de lei care ți-au mai rămas, va trebui să plătești impozit pentru această sumă. De asemenea, dacă depui pe întreaga durată a anului 5000 de lei să spunem, bani pe care îi pierzi, dar o singură dată retragi 50 de lei, tot va trebui să plătești impozitul aferent. Fiecare sumă retrasă va fi impozată, indiferent de ce sume ai depus anterior. 

De menţionat este faptul că toate casele de pariuri licenţiate vor avea obligaţia la sfârşitul anului să trimită la ONJN liste cu sumele retrase de utilizatori, pentru ca retragerile declarate pe proprie răspundere de fiecare parior să poată fi verificate.

RECLAMAREA UNUI OPERATOR

Dacă agenția online unde ți-ai creat cont nu-ți oferă serviciile promise, va trebui să te adresezi ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului), ci nu ONJN (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc). La cea din urmă te poți adresa doar dacă observi că operatorul încearcă să trișeze la jocurile de tip casino ori nu are informațiile despre licențiere publicate pe site. Orice modificare de cote, orice limitare a pariurilor, orice întârziere a retragerilor etc vor fi reclamate la ANPC.

Site ANPC / Telefon: 021.9551

betmag.ro vă sfătuiește să citiți cu mare atenție secțiunea de Termeni și Condiții a unei case de pariuri online înainte de a vă deschide un cont. Consultați de fiecare dată site-ul ONJN pentru a vedea lista oficială actualizată a agențiilor autorizate sau a celor aflate pe lista neagră pentru a nu vă trezi cu amenzi pe care nu vi le puteți permite.

Sursă foto: adevărulfinanciar.ro

Apasa aici pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Promotii