Urmareste-ne

PRELIMINARII CM 2022

Preliminarii CM2022: Danemarca – Austria (12.10.2021). Formaţii probabile, info, predicţii şi ponturi

Într-o grupă F pe care o domină autoritar, Danemarca primeşte vizita Austriei, în etapa a opta a campaniei de calificare la CM2022. Nordicii au avut un parcurs perfect şi sunt 99,9% calificaţi, dar oaspeţii, poziţia 4, păstrează şanse la locul de baraj.

Danemarca, perfectă! Austria, totul sau nimic…

Danezii şi-au confirmat forma bună de la Euro şi în preliminariile pentru Mondial. De fapt, au început în forţă, câştigând lejer cele trei partide dinainte de European. În toamna lui 2020, după 2-0 în Israel, 8-0 acasă cu Moldova şi 4-0 în Austria, nordicii se instalau liniştiţi pe primul loc.

La Euro l-au pierdut pe Eriksen, dar tot au făcut o figură frumoasă, pierzând în prelungirile semifinalei cu Anglia. În toamna lui 2021, au revenit în preliminarii cu un joc perfect: 2-0 cu Scoţia (a), 1-0 cu Insulele Feroe (d), 5-0 cu Israel (a) şi 4-0 cu Moldova (d). Până acum, Danemarca are punctaj maxim şi un golaveraj incredibil: 26-0!!!

Austria, în schimb, a cam dezamăgit în preliminarii. Dacă la Euro a pierdut greu, în optimi, în prelungiri, cu viitoarea campioană Italia, în campania de calificare e doar pe locul 4, cu 10 puncte din 7 meciuri, în spatele Danemarcei (21 p), Scoţiei (14 p) şi Israelului (10 puncte, dar golaveraj mai bun).

În partidele din septembrie 2021, austriecii au ieşit şifonaţi rău, înfrângeri în faţa contracandidatelor Scoţia (0-1) şi Israel (2-5), plus un succes normal, 2-0 în Moldova. În această fereastră de meciuri, au bătut cu cu 2-0 în Feroe şi totul depinde de ultimele 3 runde.

Austria mai are de jucat cu Danemarca, cu „rivala” Israel şi cu Moldova. Dacă reuşeşte 7 sau 9 puncte are tot dreptul să spere, mai ales dacă bate pe Israel. Totul se poate decide în chiar ultima etapă, când Scoţia întâlneşte Danemarca.

Ce trebuie să ştii înainte de Danemarca – Austria

În primul rând, frapează defensiva danezilor. Impecabilă până acum, fără să cedeze vreodată, apărarea nordicilor e cea mai bună, conform cifrelor, din preliminarii. Aşa că Austria trebuie să reuşească imposibilul: să înscrie. Pe de altă parte, danezii sunt la 90 de minute de securizarea primului loc. Cu 7 puncte avans, au nevoie de acelaşi rezultat ca Scoţia şi sunt siguri de prezenţa în Qatar.

În aceste condiţii, să „privim” loturile şi potenţialul prim 11 al celor două formaţii. Hjulmand nu şi-a menajat jucătorii în Moldova şi a pornit cu echipa cea mai bună pe care o are la dispoziţie. Austria nu e Suedia sau altă ţară scandinavă, aşa că nu vedem de ce i-ar face Danemarca viaţa mai uşoară.

Ceva rotaţii de „cadre” sunt totuşi de aşteptat, deşi Hjulmand poate forţa calificarea din această seară. Poulsen, titular în Moldova, nu a reuşit să îşi treacă numele pe tabelă şi rămâne atacantul cu un singur gol, deşi a început în cinci din cele 7 partide de până acum.

De asemenea, „englezii” Christensen şi Hojbjerg sunt la un „galben” de suspendare şi ar putea fi protejaţi. Pe de altă parte, cu ei în teren şi cu 3 puncte, nu mai contează dacă vor lipsi la următorul meci.

În tabăra austriacă, sunt probleme. Arnautovic lipseşte şi lasă o gaură importantă în atac. Baumgartner nu e nici el să sprijine ofensiva, ambii fiind nevoiţi să rămână în afara lotului din cauza unor accidentări.

Foda nu îi are nici pe Lazaro (Benfica), Lienhart (Freiburg) sau Dragovic (Steaua Roşie). Sabitzer şi Grillitsch sunt jucătorii de la care se aşteaptă cel mai mult, dar ultimul e la un „galben” de suspendare. El şi fundaşul Ilsanker, dar într-un asemenea meci nu au cum să fie menajaţi.

Formaţii probabile în Danemarca – Austria

  • Denmarca (4-3-3): Schmeichel – Wass, Kjaer, Vestergaard, Larsen – Jensen, Norgaard, Delaney – Daramy, Dolberg, Skov Olsen.
  • Austria (4-3-3): Bachmann – Trimmel, Posch, Hinteregger, Alaba – Grillitsch, Laimer, Sabitzer – Kainz, Kara, Gregoritsch.

Ponturi la Danemarca – Austria

Danemarca deja evoluează din inerţie. Îi iese tot, pentru că, nu-i aşa?, „victoriile aduc victorii”. Şi, în plus, are calificarea la îndemână.

Austria, în schimb, joacă având sabia deasupra capului. Dacă nu scoate punct sau puncte, îşi cam poate lua adio de la Qatar. Deci, austriecii vor face tot ce le stă în putinţă.

Dacă va fi de ajuns este altă poveste. Deageaba vrei, dacă nu poţi. Iar Danemarca are trupa mai solidă, mai bine legată. Pierderea lui superstarului Eriksen în vară a dat forţă grupului.

Pronosticăm 2-1 scor final.

Inclinăm spre un succes al danezilor, dar, recunoaştem, nu ne-ar mira o remiză. Austria trebuie să ia cel puţin un punct. Oricum, anticipăm finalul invincibilităţii lui Schmeichel în poarta nordicilor.

Joacă BILETUL ZILEI la Betano. Ai 500 de RON instant!

Deschide simplu și rapid AICI un cont la Betano, casa de pariuri numărul 1 pe live și cu cele mai mari cote din România. Dacă ești client nou, primești bonusul automat de 500 RON la alegere: pariuri sportive sau cazinou. În plus, Betano îți pune la dispoziție o aplicație senzațională, de pe care poți paria ușor, legal și rapid în orice moment.

Bilete câștigătoare