Urmareste-ne

Agentii Autorizate

Surprize la Imola. Mihai Șuteanu, cel mai bun timp în precalificările etapei a șasea din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și Betano, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online, au oficializat parteneriatul pentru prima ediție a Campionatului Național Digital pe Circuit. Sim Racingul a devenit campionat oficial, în premieră în România, sub egida FRAS, sub denumirea Campionatul Național Digital pe Circuit Betano (CNDR Betano). Acesta este singurul eveniment de sport/esport care are loc în direct pe piața actuală din România.

Mihai Șuteanu a înregistrat cel mai bun timp al precalificărilor, Oscar Williams este pe 3

Mihai Șuteanu a înregistrat cel mai bun timp al precalificărilor etapei a șasea din Campionatul Național Digital de Circuit Betano, de pe circuitul Imola, reușind să îi devanseze pe experimentații Urmas Riis și Oscar Williams, marii favoriți pentru cursa de vineri seară.

Cu un timp de 1:43.590, pilotul de la Wili Motorsport se află pentru prima oară în acest sezon competițional în această postură. Pe 2 în precalificări s-a situat estonianul Riis, la 53 de miimi în spate, iar podiumul a fost completat de galezul Williams, marele favorit la titlu, la 11 zecimi de secundă, ambii reprezentând CRG Racing România.

Cu o nouă victorie la Imola, Oscar Williams ar putea urca pe podium în clasamentul general. foto: www.fras.ro

Leo Borlovan, fostul campion național la autoslalom, a bifat al patrulea timp (1:43.730), în timp ce actualul lider al campionatului, Dragoș Simion, s-a clasat doar pe 8 înaintea stabilirii grilei de start. Florin Mergea, un alt pretendent la primul titlu de campion național de sim racing sub egida FRAS, are al șaselea timp, în timp ce Claudiu Clima a venit doar al 15-lea.

La categoria Racers, dedicată piloților reali, toți cei patru care speră la prima poziție finală s-au calificat pentru etapa de pe Imola. În ordinea din clasamentul racers, Alex Mirea (27), Rareș Dranca (11), Raul Badiu (22) și Marian Andrei (28) se vor număra, vineri seară, printre cei 30 de concurenți calificați în Divizia A, urmând să dea o nouă bătălie înaintea atacului final pentru titlul de la această categorie.

Etapa a șasea din Campionatul Național Digital de Circuit Betano va debuta vineri, de la ora 22:30, cu calificările pentru stabilirea grilei de start, în direct pe canalul de YouTube al FRAS, iar de la ora 23:00, cele două curse vor putea fi urmărite în direct pe postul de televiziune Pro X.

În prefața Diviziei A, de la ora 20:00, exclusiv pe canalul de YouTube al FRAS, va fi transmisă runda diviziei secunde, în care vor concura piloții care s-au clasat pe pozițiile 31-60 în precalificări. Printre cei care pe îi puteți urmări în direct se numără Sergiu Itu, Emil Nestor, Andrei Morțilă, Dan Nicoschi, Rareș Fetean sau Cristian Lemnaru.

Vezi AICI toate cotele oferite de Betano pentru cursa de la Imola din cadrul Campionatului Național Digital pe Circuit Betano

Au mai rămas 3 etape de disputat din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano. Următoare cursă va fi la Imola, pe 22 mai

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano va avea un total de opt etape. Primele 5 s-au disputat deja pe circuitele de la Silverstone, Red Bull Ring, Nürburgring, Barcelona și Mugello, ultimele 3 sunt programate după cum urmează:

  • etapa 6, Imola: 22 mai;
  • etapa 7, Spa-Francorchamps: 29 mai;
  • etapa 8, Motorpark Romania: 05 iunie.

Precalificările vor avea loc săptămânal, de duminică până joi la prânz, urmând ca în zilele de vineri să se desfășoare finalele între primii 30 de participanți, care au înregistrat timpii cei mai buni. A șasea etapă va avea loc pe circuitul de la Imola, vineri, 22 mai, de la ora 23:00, și va fi transmisă online live pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), dar și în direct pe postul de televiziune Pro X.

Și tu te poți întrece cu piloți de top!

În Campionatul Național Digital pe Circuit Betano se pot înscrie toți piloții licențiați FRAS pentru 2020, dar și persoanele nelicențiate. Acestea din urmă vor fi nevoite să se licențieze la Federație ca piloți digitali și să se înscrie în etape. Competiția se va desfășura de pe computer, iar pentru a participa, un utilizator are nevoie de Windows ca sistem de operare, de un simulator sau volan special pentru jocuri și de instalarea jocului Assetto Corsa.

Astfel, Campionatul Național Digital pe Circuit Betano devine locul în care fanii și piloții virtuali (gamerii) se pot duela cu protagoniștii din campionatele naționale de raliuri. Campionii care sunt deja piloți vor primi licențe gratuite în sezonul 2021 în campionatele de raliuri, iar licențiații digital vor primi cursuri de pilotaj și conducere defensivă în cadrul școlilor acreditate FRAS. Regulamentul oficial al Campionatului poate fi consultat pe site-ul oficial al FRAS.

+ posts

Promotii